OKULUMUZ ŞEHİT FURKAN DOĞAN AİHL

OKULUMUZ ŞEHİT FURKAN DOĞAN AİHL

Okulumuz Eyüpsultan Şehit Furkan Doğan Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul ve lise kademeleri ile imam hatip okulları liseye ve üniversitelerin bütün bölümlerine öğrenci yetiştiren, eğitim içeriği, özgünlüğü ve çeşitliliği ile markalaşmış ve ülkemizin telif bir eğitim modeli olmuş okullarındandır.

Okulumuz, eğitim ve öğretimde bütüncül bir yaklaşım ortaya konularak aynı çatı altında Temel İslam Bilimleri ve Fen ve Sosyal Bilimler eğitimi verilmekte, 21. yüzyıl becerileri bağlamında öğrencilerin ilgi, kabiliyet ve kariyer hedeflerine göre eğitim alabilecekleri "Program Çeşitliliği" sunulmaktadır. Öğrenciler bu okullarda Temel İslam Bilimleriyle birlikte, Fen ve Sosyal Bilimler, Uluslararası, Yabancı Diller, Mûsikî, Spor, Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar, Teknoloji projelerinden yararlanabilmektedir. Yeni eğitim vizyonu döneminde imam hatip okulları için hazırlanan vizyon belgeleri, Kalite Takip Sistemi gibi güçlü bir izleme ve değerlendirme süreci, öğretmen ve yöneticilerin mesleki ve kişisel gelişimi için sunulan hizmet içi eğitim çalışmaları, yaz eğitim faaliyetleri mesleki gelişim programları, bir üst öğrenim kurumuna hazırlık çalışmaları, Türkiye Yeterlikler Çerçevesinde yetkinlik ve beceri odaklı eğitim, güçlü okul-aile birlikleri ve veli seminerleri, her kademede düzenlenen sosyal, kültürel ve akademik etkinlikler, mesleki, sanatsal, kültürel yarışmalar sayesinde imam hatip okulları pek çok özgün çalışma ve başarıya imza atmaktadır. Nitekim akademik alanda elde edilen YKS, LGS, ABİDE, PISA başarıları, bilim, teknoloji, yabancı dil, spor alanlarında ulusal, uluslararası proje, patent çalışmaları ve elde edilen yarışma dereceleri imam hatip okullarındaki nitelikli eğitimin somut göstergeleridir.

Madde ve mânâya yönelik bütüncül bir varlık ve bilgi anlayışına sahip imam hatip okulları; verdiği eğitim ile geçmişini ve kültürel mirasını iyi bilen, yaşadığı zamanın ruhunun farkında olarak günümüz dünyasını ve gönül coğrafyamızı iyi okuyan, ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealinde, bilgi ve hikmetin ışığında erdemli duruşuyla medeniyetimizin ihya ve inşasında sorumluluk sahibi olacak nesiller yetiştirme hedefinde eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

İmam Hatip Okullarından mezunlar hiçbir (katsayı vs.) sorunla karşılaşmadan yeterli puanı aldıkları takdirde sözel veya sayısal istedikleri her bölüme girebilmektedirler.

İmam Hatip liseleri aynı zamanda mesleğe hazırlayan meslek liseleridir. İmam Hatip Lisesi mezunları diyanette imamlık, müezzinlik, Kur'an kursu öğreticiliği, müftülük çalışanı ve diğer diyanet kadroları gibi liselerin mezunlarına sağlamadığı devlet memurluğu imkânları sağlamaktadır.

Mezunlar hiçbir (katsayı vs.) sorunla karşılaşmadan yeterli puanı aldıkları takdirde sözel veya sayısal istedikleri her bölüme girebilmektedirler.

Okulumuz İnsanın eşref-i mahlûkat olduğuna inanan; aileye, topluma, fikirlere, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan; ilerlemenin akıl ve iman birlikteliğiyle gerçekleşebileceğini düşünen, bilgili, kültürlü, başarılı, öz güveni yüksek, milli ve manevi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, kişilikli, inançlı fertler yetiştirmektir.

Okulumuz öğrencilerinin fen ve sosyal bilimler, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını balirleyen bu doğrultuda gerekli altyapıyı sağlayarak donanımlı nesiller yetişirmeyi öncelemektedir.

Bütün sınıflarında akıllı tahtalar mevcut olup, bilgi teknolojileri sınıfı, bilgisayar laboratuvarı, açık ve kapalı olmak üzere spor alanları, modern ve zengin bir kütüphanesi, mesleki tatbikat mescidi, konferans salonu, toplantı salonları ve her şeyden önemlisi nitelikli eğitimci kadrosuyla eğitimin üst düzeyde verilebileceği nezih bir ortamıyla eğitim yuvası olarak ülkemiz gençlerine hizmet vermektedir.

Okulmuzun tanıtım filmi için tıklayınız

23.05.2022 873

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTE BAŞARI VE YERLEŞME DURUMUMUZ
23-05-2022
23-05-202223-05-202210-08-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OKULUMUZ;

06-05-202219-04-202230-03-202230-03-202205-03-202230-12-202103-12-202108-12-202118-06-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

06-07-202206-07-202206-07-202206-07-202206-07-202206-07-202206-07-2022