DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Okulumuz Eyüpsultan Şehit Furkan Doğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi  “Dilimizin Zenginlikleri” adlı projeye okulumuz öğrencileri ile başlamıştır.  Proje kapsamında; öğrencilerimiz, Kasım ayında “Klasik Eser Okumaları”, Aralık ayında “Safahat Okumaları ve Safahat  Konulu Çevrimiçi Bilgi Yarışması”, Ocak ayında “Divan-ı Lügat’it Türk Okumaları” , Şubat ayında “Deyimler ve Atasözleri Okumaları”, Mart ayında “Kutadgu Bilig”  Nisan ayında “Beyit Ezberleme”, Mayıs ayında “Yunus Emre Divanı Okumaları” ve Haziran ayında “Dilimizin Zenginlikleri Şöleni” ile projeyi tamamlamayı hedeflemektedirler.

25.12.2023 110

25-12-202325-12-2023